Dag per Dag – wenskaart tvv borstkankeronderzoek

Steun je zus, tante, mama, vriendin of collega met chocotherapie!

Hoe laat je iemand met borstkanker zien dat je meeleeft en er wil zijn voor haar? Je kunt je voorstellen dat -samen met de diagnose- bij je zus, vriendin, collega of mama de hemel op haar hoofd is gevallen. En tegelijk ben je bang, omdat je niet goed weet wat je moet zeggen. En of je boodschap wel juist zal overkomen.

Toen heel onlangs iemand uit mijn nabije omgeving de diagnose van borstkanker kreeg, zag ik wat het met haar deed en hoe moeilijk het was om daar als familielid of vriend mee om te gaan. Er is zo weinig dat je op zo’n moment kunt doen…
Maar mijn creativiteit, die kan ik wel inzetten. En sowieso is chocolade de oplossing voor alles, toch?”

Dus ging ik samen met Jonas Denil van Straatletters aan de slag. Deze street artist is gekend voor zijn positieve tags in de straat. Zijn boodschap “Komt goe”, die hij in Leuven op de muren sprayde, werd dé leuze van het zorgpersoneel tijdens corona.

Dag per Dag

ondergaan en elke dag een stapje dichter bij genezing

De boodschap op de kaart is “Dag per dag”, omdat patiënten veel moeten ondergaan en wachten. Als je zo een kaart naar iemand stuurt, erken je dat die behandeling lang duurt, maar dat elke dag ook een stapje kan zijn op de weg naar genezing. Probeer het elke dag opnieuw te nemen zoals het komt, dat is een eerlijkere boodschap dan “alles komt wel goed”. Want daar ben je nooit zeker van.”

Stadsduif schenkt 3€ per wenskaart aan het VUB Yamina Krossa-fonds

En niet alleen die boodschap “Dag per dag” is belangrijk: per kaartje schenkt Stadsduif 3 euro aan het VUB Yamina Krossa-fonds, dat geld inzamelt voor wetenschappelijk onderzoek aan de VUB. “Het onderzoek is bedoeld om een soort vaccin te ontwikkelen, dat ervoor moet zorgen dat vrouwen met borstkanker minder vaak hervallen na hun behandeling. Yamina Krossa slaagde er eerder al in om borstreconstructies volledig te laten terugbetalen, dus ik geloof ook heel hard in dit plan, waarvoor ze 400.000 euro zoekt.”

Wil je zelf iemand met borstkanker een hart onder de riem steken, en tegelijk het wetenschappelijk onderzoek vooruit helpen?

Laat Stadsduif dan een stuk chocolade -met jouw persoonlijke boodschap- opsturen tvv borstkankeronderzoek.