FAQ

Kan ik de chocoladebars anoniem bestellen

Wanneer je de chocolade bestelt om elders -vriend, tante, ex-lief, toekomstig lief, … – te leveren, dan ontvangt die persoon alleen de chocolade en eventueel het door jou ingevulde boodschapje.

De ontvanger krijgt dus geen factuur, retouradres of orderbon.

De administratieve afhandeling wordt enkel per e-mail aan jou (de besteller) gestuurd.

Om de bestelling te kunnen verwerken hebben wij echter wel je e-mailadres gegevens nodig. Stel dat de nieuwsgierig met ons contact opneemt, zullen we nooit gegevens vrijgeven, maar jou op de hoogte brengen.

Hoe lang is de chocolade houdbaar

De chocolade is vaak langer houdbaar dan jij er kan afblijven 🙂

We werken vooral met melkchocolade en deze is 1 jaar.

Bewaar  je chocolade op kamertemperatuur, droog en op een donkere plek waar de temperatuur ook niet teveel schommelt.

Wat is de levertijd van de chocolade

We hebben op onze site 2 producten.

 1. De chocolade in de vorm van je eigen stad (Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Mechelen, …)
 2. Op maat gemaakt chocolade in de vorm naar wens (de gevel van je bedrijf, hoofd van de CEO, de mascotte van je ploeg, …

 

 1. Stadschocolade
  Deze bars zijn op stock.
  Na de bestelling wordt de choclade reep binnen de 48 uur gepersonaliseerd en stevig verpakt in een kartonnen brievenbus doosje. We verzenden met Bpost, en die beloven ons plechtig de pakjes binnen maximaal 3 werkdagen te bezorgen. De maximum termijn is dus 5 dagen, maar vaak minder.
 2. Chocoladevorm op maat
  Het proces om tussen ontwerp en de gegoten, verpakte chocoladereep is complex vakwerk.
  (3d ontwerp en print, vorm gladschuren, silliconen negatief, warmtebestindige basisvormen en deze vacuumvormen in PETG-voedselveilig plastic, chocolade gieten, verpakken, etiket ontwerpen en leveren)
  Reken op een leveringstijd van 3 a 4 weken.

Is het mogelijk een factuur te ontvangen

Als zakelijke klant kan je uiteraard een factuur krijgen bij je chocolade-bestelling.

Bij het afrekenen vul je dan gewoon je bedrijfsnaam en btw nummer in.

Als bij de comments gewoon zet “graag een factuur” sturen we je die digitaal toe.

Kan ik ook chocolade verzenden naar de buurlanden

Onze verzendingen zijn berenkend op de kostprijs in België.

Als je een stuk wil verzenden buiten België, kan dat indien de douane toelaat voeding te versturen én aan aangepaste de verzendtarieven.

Ik wil verzenden naar verschillende adressen

We kunnen slechts 1 verzendadres per bestelling invoeren.

Je moet dus voor verschillende adressen, verschillende bestellingen maken.

Stel dat je een bestelling wil maken voor een 10 tal vrienden of klanten, dan kunnen we natuurlijk ook gewoon werken met een Excel file, buiten de webshop.

Stuur dan gewoon een mailtje via toon@stadsduif.be en we we komen er wel uit.

Hoe worden de mallen gemaakt

Stadsduif focust op identiteit. Op de eigenheid van een stad. Op de fierheid van zijn bewoners.

En daarvoor maken we onze eigen vormen.

 

Stap 1

We maken een ontwerp. Kiezen welke elementen noodzakelijk zijn om de ziel van het onderwerp weer te geven. Voor steden zijn dat de belangrijkste gebouwen, de reuzen, bekende beelden, tradities, …

Een op maat gemaakte mal voor een bedrijf is dan weer afhankelijk van de klant. We kunnen het logo gebruiken, de mascotte, een cartoon van de CEO, … noem maar op. Als je het kan dromen, kan Stadsduif het maken.

 

Stap 2

We maken digitaal een 3d file en printen deze uit.

Stap 3

We gieten een silliconen mal (een negatief dus) en van daar kunnen we de positieve vorm dupliceren

Stap 4

Met een vacuum-machine kunnen we voedselveilig PETG-plastic sheets in serie vormen die dan door de chocolatier gebruikt worden in de productie.

Eigen Mal
Detail van een eigen gemaakte mal, waar chocolade in gegoten kan worden

Chocolade en Duurzaamheid

FAQ – Stadsduif chocolade en duurzaamheid

We houden allemaal van chocolade en we willen dat die voor altijd blijft bestaan. Daarvoor moet duurzame chocolade de norm worden.

We werken met 100% Callebaut chocolade. Deze wereldspeler in chocolade loopt al sinds 2012 voorop in duurzaam geteelde cacao, maar tegen 2025 willen ze ambiteiuze doelen bereikt hebben.

Cacaobonen zijn de broodwinning van duizenden boeren in Ghana, Ivoorkust en Ecuador. Hun vakmanschap ligt aan de basis van de unieke smaaksensatie die wij hier in Belgie aanbidden. Dat neemt niet weg dat we elke dag opnieuw de uitdagingen waarmee zij worden geconfronteerd zien. Armoede, kinderarbeid en een gebrek aan zuiver water en veilige voeding zijn de grootste bedreigingen.

Callebaut gelooft dat ze de grootste impact kunnen maken met teams die ter plaatse samenwerken met deze boeren, via de Cocoa Horizon Foundation dat zich tegen 2025 de volgende doelen stelt:

 • meer inkomen voor boeren;
 • nul komma nul kinderarbeid;
 • bloeiende natuur;
 • duurzame chocolade.

Hoe helpt Callebaut cacaoboeren?

Iedere cacaoboer die cacao levert, neemt deel aan het Cocoa Horizons-programma. We bieden ze toegang tot trainingsprogramma’s, financiële premies en landbouwgereedschappen. Daarnaast investeren we in vier gemeenschapspijlers: onderwijs, kinderbescherming, (werk)kansen voor vrouwen, en gezondheid. Jaarlijks publiceren we een uitgebreid rapport met de voortgang van deze duurzaamheidsinitiatieven. Dit rapport wordt geverifieerd door een externe partij (PwC), iets waar we erg trots op zijn.
Scan de QR-code voor de resultaten en het volledige rapport.

Callebaut QRcode 1

Duurzaam én traceerbaar

We zetten ook meteen een grote stap voorwaarts in transparantie. Bij Callebaut brengen we de wereld van cacaoboeren in beeld. Letterlijk, wel te verstaan. Er is veel behoefte aan transparantie; consumenten willen niet ­alleen weten wat er in hun lievelingsproduct zit, maar ook hoe het wordt gemaakt én waar het vandaan komt.
Wij helpen je hierbij. Onze chocolade is sinds 2020 ­namelijk volledig traceerbaar via de website. Scan de QR-code, track&trace jouw chocolade en ontdek onze winkeltools!

Callebaut QRcode 2

Geen plaats voor kinderarbeid

We kunnen niet duidelijk genoeg zijn: we zijn tegen dwangarbeid, slavernij en alle andere manieren om volwassenen en kinderen uit te buiten of ze aan gevaarlijke en ongezonde omstandigheden bloot te stellen. Er is simpelweg geen plaats voor deze schendingen van mensenrechten in onze toeleveringsketen.
Doordat we de boeren met wie we samenwerken kennen, kunnen we duurzame relaties met ze opbouwen en de activiteiten op hun cacaoplantages volgen. Door onze radicale omschakeling naar traceerbare cacaobonen kunnen we kinderarbeid opsporen, verhelpen en volledig uitroeien. Wij geloven dat dit de meest doeltreffende manier is om een duurzame, betrouwbare en transparante toeleveringsketen te garanderen, waarin kinderarbeid tot het verleden behoort.

 

 

Conclusie: Stadsduif chocolade en duurzaamheid zijn gelijk erwtjes en worteltjes. Daarvoor moet duurzame chocolade de norm worden.

Ingrediënten en allergenen

FAQ Ingrediënten en allergenen chocolade Stadsduif

Onze chocolade-tablets worden gegoten uit 100% Callebaut chocolade.

Ze bevatten geen sporen van noten.

Koolhydraten 51 g
Voedingsvezels 1 g
Suiker 0 g
Vet 35 g
Verzadigd 28 g
Meervoudig onverzadigd 1 g
Enkelvoudig onverzadigd 11 g
Transvet 0 g
Eiwit 7 g
Natrium 0 mg
Kalium 0 mg
Cholesterol 0 mg
Vitamine A 0 %
Vitamine C 0 %
Calcium 0 %
IJzer 0 %
De percentages zijn gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën per dag.

chocolade vorm vullen

Hieronder een tabel van de chocolade fabrikant met duidelijke informatie over de ingrediënten

stadsduif chocolade allegenen ingedienten

FAQ Ingrediënten en allergenen